Makkelijk en snel aan de slag met je zakelijke Instagram bedrijfsprofiel

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2020-11-13)

Maak binnen 5 minuten je zakelijke Instagram Bedrijfsprofiel aan!

Wil je graag Instagram gaan inzetten voor je bedrijf? Dat is een goed plan! Instagram is een steeds groter wordend platform waar steeds meer mensen zich bij aansluiten. Wereldwijd worden er gemiddeld 60 miljoen foto’s gepost én bijna 2 miljard likes uitgedeeld. 

Instagram is ook hét platform waar influencers, vloggers en bloggers aan de slag gaan met het vergroten van hun bereik of merk. Het is tegenwoordig dan geen slecht idee om óók actief bezig te gaan op Instagram.

Makkelijk en snel aan de slag met je zakelijke Instagram bedrijfsprofiel

Wil je Instagram graag inzetten voor je bedrijf? Dan zet je wat ons betreft de eerste stap in de juiste richting. Om te beginnen download je eerst de gratis Instagram app op je mobiele telefoon. Je kunt Instagram wel gebruiken via de computer maar de belangrijke functies zijn enkel beschikbaar via de app.

·     Download de app

·     Open de app en volg de stappen

·     Kies voor registreren en meld je aan met je Facebookaccount, e-mailadres of je telefoonnummer.

·     Vul je bedrijfsnaam in

·     Stel een veilig wachtwoord in

·     Voeg je profielfoto toe

Hoppa! Je Instagram account is live. Dat was makkelijk, toch? Je kunt er nu voor kiezen om je profiel om te zetten naar een speciaal bedrijfsprofiel. Klik via je Instagram homepagina op het menu rechtsboven in (3 streepjes) en kies vervolgens voor [instellingen]. Daar kun je dan klikken op [overschakelen naar een professioneel account].

Het is nu tijd om je nieuwe bedrijfsprofiel aan te vullen met de gegevens van je bedrijf. Denk hierbij aan je telefoonnummer, e-mailadres en eventueel je adresgegevens.

Maak je Instagram Bedrijfsprofiel compleet

Je profiel is nu helemaal klaar voor gebruik! Dus het is tijd om de laatste zaken aan te vullen zodat je kunt shinen via Instagram. Bij Instagram draait het voornamelijk om een super strakke feed met mooie afbeeldingen, handige hashtags én natuurlijk een bio waarin je kort iets vertelt over je bedrijf.

Wanneer dit allemaal gereed is kun je aan de slag gaan met het wereldkundig maken van je Instagrampagina. Dit kun je doen door dit te delen op Facebook of LinkedIn. Door mensen te volgen via hun eigen Instagram profiel creëer je een eigen Instagram netwerk.

Gebruik je Instagram profiel om mensen en bedrijven te volgen

Met je Instagram account kun je nu personen, bekende mensen en bedrijven volgen die interessant zijn voor jou of je bedrijf. Via het vergrootglas kun je een naam intoetsen en op zoek gaan naar de persoon of het bedrijf waarnaar je zoekt.

Het is ook mogelijk om te zoeken op diverse hashtags die voor jou interessant zijn. Wanneer je zoekt op een hashtags verschijnen er allerlei berichten in beeld die zijn getagd met de hashtag waar jij op zoekt.

Time to post!

Tijd om te posten op Instagram? Dit is waar veel ondernemers in de problemen raken. Het is soms best een tijdrovende klus om actief bezig te zijn op sociale media. Bij De Leo Media nemen we deze zorg graag uit handen.

Benieuwd waar je allemaal over kunt posten? We zetten het graag even voor je op een rijtje.

·     Je werkzaamheden, klanten óf projecten

·     Je collega’s, werknemers of bedrijf

·     Mijlpalen, successen en andere belangrijke momenten

·     Sneak Peeks / Behind the scene’s

·     Tips, nieuws en een grapje tussendoor is altijd goed. 

De voordelen van een Instagram Bedrijfsaccount

Benieuwd waarom Instagram nu zo handig kan zijn voor je bedrijf? Via Instagram zijn vooral veel jongere mensen actief. Dit kan ervoor zorgen dat je een nieuwe doelgroep aantrekt die niet aanwezig is op Facebook of LinkedIn.

·     Via Instagram heb je rechtstreeks contact met potentiele klanten en mogelijk nieuwe doelgroepen.

·     Je hebt inzicht in je statistieken

·     Je kunt foto’s en video’s makkelijk delen via je account

·     Je kunt adverteren via Instagram

·     Je geeft je bedrijf een persoonlijk gezicht en draait mee met de nieuwste trends op gebied van sociale media.


Kortom; Instagram is tegenwoordig onmisbaar voor je bedrijf! Heb je vragen over Instagram? Of wil je graag meer likes en interactie opwekken? De Leo Media helpt je hier graag mee op weg.