Facebook pagina aanmaken voor je bedrijf

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2020-11-12)

Facebookpagina aanmaken voor je bedrijf

Sociale media is een krachtig middel om je bedrijf of merk mee te promoten. Het is een goede manier om je netwerk te laten groeien én om potentiële nieuwe klanten mee aan te spreken.

In deze tijd is sociale media marketing belangijker dan ooit. Wil je jouw bedrijf graag beter onder de aandacht brengen bij potentiële klanten óf je naamsbekendheid verbeteren? Ontdek hoe we bij De Leo Media hieraan kunnen bijdragen met onze sociale media diensten. 


Hoe maak ik een Facebookpagina aan?

Laten we beginnen bij het begin; je wilt graag een Facebookpagina aanmaken voor je bedrijf. Met het onderstaande stappenplan helpen we je hier graag mee op weg. 

1. Maak een persoonlijk profiel aan. 

Voordat je een Facebook bedrijfspagina kunt aanmaken heb je eerst een persoonlijk profiel nodig. Indien je deze nog niet hebt kun je deze makkelijk aanmaken via Facebook.com.

Het is belangrijk om te weten dat je via jouw persoonlijke profiel toegang hebt tot de bedrijfspagina. Je logt dus niet speciaal in via de bedrijfspagina, dit is waar veel mensen de mist in gaan. Je gebruikt dus altijd je persoonlijke profiel om toegang te krijgen. 

Niemand ziet wie de beheerders zijn van een Facebookpagina. Wat je op de Facebookpagina schrijft gebeurt dan in naam van je bedrijf en niet persoonlijk. Je kunt makkelijk switchen tussen je privéaccount en je bedrijfsaccount.  

2. Maak een Facebookpagina aan voor je bedrijf 

Tijd voor de tweede stap. Nu je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt (of indien je deze al had) kun je aan de slag met de Bedrijfspagina van Facebook. Je kunt een bedrijfspagina aanmaken via http://www.facebook.com/pages/create.php  

3. Maak je bedrijfspagina compleet 

Het is tijd om de pagina in te vullen. Geef je pagina een naam en vul de rest van de gegevens naar wens in. We adviseren altijd om je eigen merk- of bedrijfsnaam te gebruiken. Hiermee word je het snelst gevonden via Facebook én uiteindelijk via Google. Indien Facebook akkoord gaat met je bedrijfspagina staat het direct live. 

Maak je pagina compleet door een afbeelding toe te voegen en de pagina verder te vullen met informatie over je bedrijf en diensten. 

4. Content creëren 

Je pagina is compleet en nu kun je écht aan de slag! Het is tijd om je pagina te vullen met waardevolle content waarmee je bedrijf gaat groeien. Je kunt je Facebookpagina beschouwen als een dynamische website die je dagelijks kunt aanvullen met nieuwe content. Je hebt rechtstreeks contact met je (potentiele) klanten en je kunt hen vanuit Facebook doorverwijzen naar je website. 

Dit is ook het punt waar de meeste ondernemers tegen aan lopen. Leuke content creëren kan een pittige én tijdrovende klus zijn. Toch is sociale media in deze tijd belangrijker dan ooit, het is belangrijk om je Facebookpagina regelmatig aan te vullen met nieuwe berichten zodat je doelgroep geïnteresseerd blijft. Geen tijd voor sociale media? Bij De Leo Media nemen we deze zorg graag uit handen. We zijn een full service online marketingbureau en creëren graag professionele uitingen voor sociale media. 


5. Facebook Ads / Campagnes maken 

Staat je pagina live en is deze keurig gevuld met leuke content? Dan is het belangrijk dat (potentiele) klanten jouw Facebookpagina weten te vinden. Je kunt beginnen met het uitnodigen van al je vrienden, kennissen en klanten. 

Daarnaast kun je de Facebookpagina promoten via je website, e-mail en Linkedin. Zorg voor een pagina met interessante inhoud en leuke updates, op deze manier zijn mensen sneller geneigd om jouw bedrijfspagina te volgen. 

Wil je graag adverteren via Facebook? In een volgend artikel leggen we alles uit over Facebook Ads en campagnes. Bij De Leo Media regelen we graag al jouw sociale media zaken. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.